Alles op een rijtje voor een nieuwe woning

nieuwbouw-woning-bouwen

De zoektocht naar een nieuwe woning kan nogal een uitdaging vormen. Ook als dit je zoektocht is naar de allereerste woning, kan het nogal wat voeten in aarde hebben. Daarom is het goed om een aantal zaken duidelijk te hebben voor jezelf. En deze aantal zaken zijn eigenlijk ook wel jouw wensenlijstje. Zoek je bijvoorbeeld een eigentijdse woning met een tuin op het zuiden, wil je een bad in de badkamer? En wat zijn andere aspecten die jij belangrijk vindt? Door een aantal zaken duidelijk te hebben, kun jij de huizen op een andere manier bekijken en zal het hopelijk wat makkelijker voor je worden.

De financiële mogelijkheden

Begin met het duidelijk hebben van je budget. Door samen met jouw partner of natuurlijk zonder, wanneer je geen hebt bij een financieel adviseur langs te gaan om even alles op een rijtje te zetten, kun jij een duidelijk beeld krijgen van jouw of jullie financiële situatie. Bekijk hierin ook wat je eventueel zou willen of kunnen gebruiken voor een verbouwing van die woning en of je nog budget over wil houden voor het inrichten van de woning. Door deze kosten en mogelijkheden allemaal op een rijtje te zetten, kun je woningen gaan bekijken die voor jou haalbaar zijn en verspil je niet teveel tijd.

Jouw wensenlijstje

Wat vind je belangrijk aan een woning? Hecht je veel waarde aan een bepaalde ligging, bijvoorbeeld aan het water, midden in de stad of juist zo ver mogelijk van mensen af? En wil jij een bepaald aantal slaapkamers omdat je bepaalde toekomstplannen hebt of omdat je graag een inloopkast wilt? Denk daarnaast aan het feit of je bereid bent om te klussen of dat je liever een instapklare woning wil. Een paar kleine klusjes zoals het verven van de muren daar buiten gelaten, maar dit zijn belangrijke beslissingen om te maken om je zo goed mogelijk voor te bereiden op het kopen van een nieuwe woning. Daarnaast spelen de kosten bouwen huis een belangrijke rol in de beslissing.