De havenstad zit in de lift: stijging van de huizenprijzen in Rotterdam

Het wonen in Rotterdam is nog altijd relatief goedkoop. De Rotterdamse makelaars zijn blij dat hun stad in de lift zit. De voorzitter van de Rotterdamse Vereniging van Makelaars geeft aan: “Rotterdam is lang het laatste jongetje van de klas geweest. We zijn nog steeds niet de duurste stad van Nederland, maar maken een aardige inhaalslag. Dat was hard nodig”. In dit artikel meer informatie over de stijging van de huurprijzen in Rotterdam.

Inhaalrace

Ondanks dat Amsterdam veruit de duurste stad van Nederland is om in te wonen, is Rotterdam aan het inhalen. Voor het derde kwartaal op rij stijgen de huizenprijzen in Rotterdam (+15,8%) harder dan in Amsterdam (+13,1%), Den Haag (+12,8%) en Utrecht (+11,6%), blijkt uit onderzoek van het CBS en Kadaster. Het verschil tussen Rotterdam en Amsterdam is niet alleen een netnummer en twee Eredivisiepunten, maar ook ruim 200.000 euro per huis. De verschillen tussen beide steden lopen dan wel langzaam terug, sinds de crisis zijn de huizenprijzen gigantisch uit elkaar gegroeid.

Expats

Aangezien de woningprijzen in Amsterdam heel hoog zijn gaan de bewoners op zoek naar andere plekken om zich te vestigen. Rotterdam doet het goed in die doelgroep. Veel Amsterdammers werken in Rotterdam en andersom. Amsterdammers met werk in Rotterdam vertrekken geregeld uit de hoofdstad om zich te vestigen in Rotterdam. Een must voor beide partijen is om vlakbij het centraal station te wonen. Zowel in Rotterdam als in Amsterdam. Zo zijn de grote steden makkelijk bereikbaar.

Goedkoop wonen op Zuid

In Rotterdam valt relatief goedkoop te wonen, ondanks de stijging. Dat komt door de huizen in Rotterdam Zuid. De inwoners zijn hier armer dan in de rest van Rotterdam en de huizen goedkoper. Er is in het zuiden van Rotterdam ook meer criminaliteit. Heel prettig wonen en opgroeien wordt dan ook minder. Vandaar dat de huizen goedkoper zijn in dit deel van de stad. Een huis binnen de centrumring is nog altijd het meest aan de prijs. De markt aan de noordkant van Rotterdam is zó hard gegaan dat veel mensen denken: misschien toch eens aan de andere kant van de Maas gaan kijken.

Geïnteresseerd in het wonen te Rotterdam? Zoek een makelaar die duidelijk advies kan geven en verschillende opties klaar heeft liggen. Kies voor: makelaar Hillegersberg Rotterdam.