De voordelen van pvc tegels in huis

pvc tegels

Er zijn eindeloos veel vloeren om uit te kiezen vandaag de dag. Je kunt gaan voor mooi laminaat of parket, een tegelvloer leggen of tapijt aanbrengen. Een soort die ontzettend populair aan het worden is maar nog helemaal niet zo oud is, zijn de pvc tegels. Pvc tegels zijn tegels gemaakt van pvc. Het is een materiaal dat tegenwoordig voor ontzettend veel toepassingen wordt gebruikt. Maar waarom is het zo populair als het om vloeren gaat? 

Wat is pvc?

Pvc is een afkorting die staat voor polyvinylchloride. Polyvinylchloride (ook wel polychlooretheen genoemd) is een veelvuldig toegepaste thermoplast die ontstaat na polymerisatie van het monomeer vinylchloride. Dat klinkt allemaal heel ingewikkeld maar in principe is pvc gewoon een soort kunststof die zeer populair is. Die populariteit heeft het materiaal aan drie aspecten te danken:

  • de prijs
  • de stevigheid
  • de mate van bewerkbaarheid

Een lage prijs

Vloeren zijn duur. Dat is het geval bij laminaat maar ook andere vloeren. Hout op de vloer leggen is ontzettend duur en ook beton valt niet mee. Pvc daarentegen is vaak een van de goedkopere opties. Dit materiaal is relatief simpel te produceren en met middelen die niet schaars zijn. Daardoor is het een materiaal met een lage prijs. Als je er dus tegels van maakt, kun je veel goedkoper uit zijn dan bij andere materialen. Tegels van bijvoorbeeld natuursteen zijn doorgaans veel duurder. Die materialen zijn schaars.

pvc tegels

Makkelijk te bewerken

Een andere reden dat juist pvc zo populair is om tegels mee te maken is omdat andere materialen waarmee tegels worden gemaakt heel lastig te bewerken zijn. Denk bijvoorbeeld aan marmer of natuursteen. Dat kun je niet zomaar door een machine gooien. Er is vakkundig werk voor nodig om daar mooie tegels van bepaald formaat mee te maken.