Durf jij te kiezen voor een gekleurde kast?

Een gekleurde kast zul je in de meeste Nederlandse huizen niet zomaar tegenkomen. Vaak kiezen mensen voor een exemplaar van hout, waarbij ze ook de houtkleur gewoon in het zicht laten. En wordt er eens voor iets anders gekozen, dan is het vaak voor een wit exemplaar. Natuurlijk is hier helemaal niets mis mee, maar een gekleurde kast in een andere kleur dan wit is ook wel eens leuk! Dit geeft een heel andere uitstraling aan jouw interieur. Doordat bijna niemand hiervoor kiest, heb je dan ook echt iets bijzonders in huis staan!

Gekleurde kast kopen

Klinkt dit jou aantrekkelijk in de oren en hou je van originele meubelstukken? Dan is de vraag natuurlijk wel waar je nu precies terecht kunt voor een gekleurde kast. Ga je naar de grotere meubelzaken, dan zul je in je zoektocht waarschijnlijk niet slagen. Vaak vind je alleen maar onbehandelde houten kasten en af en toe misschien een wit of zwart exemplaar. Maar dat is natuurlijk niet wat jij zoekt! Jij wilt iets anders, iets fleurigs, iets bijzonders. Hoe vind je dit nu? Ben jij op zoek naar bijzondere kasten, dan kun je het beste naar kastinkleur gaan. Zoals hun naam al aangeeft, zijn zij een echte specialist op het gebied van de gekleurde kast. Je kunt bij hen terecht voor verschillende modellen kasten, denk bijvoorbeeld aan een:

  • dressoir
  • ladenkast
  • buffetkast
  • tweedeurskast
  • meidenkast

Je kunt dus eigenlijk voor alle soorten kasten bij deze zaak terecht. Daarnaast is het ook nog eens zo dat ze met veel verschillende kleuren werken. Er zijn de wat rustigere kleuren, zoals grijsgroen, grijsblauw en oudgroen. Dit zijn tinten die je met veel andere interieurkleuren kunt combineren. Maar daarnaast kun je bij hen ook terecht voor een gekleurde kast in een wat meer uitgesproken kleur. Denk aan mosterdgeel, petrolblauw of roze. Er valt dus genoeg te kiezen!

Unieke en originele exemplaren

Het leuke van kastinkleur is niet alleen dat je hier terecht kunt voor een gekleurde kast, maar ook dat je de keus hebt uit verschillende unieke exemplaren. Zij kopen namelijk niet alleen maar kasten in bij verschillende leveranciers, maar zij gaan ook op zoek naar leuke retrokasten en vintage kasten die zij vervolgens zelf opknappen en een bijzonder kleurtje geven. Uiteraard repareren ze deze vintage en retrokasten, maar desondanks kun je toch nog wat gebruikssporen zien. Je ziet bijvoorbeeld oude gaatjes of groeven in het hout. Sommige mensen zal dit misschien niet aanspreken, maar anderen zullen van mening zijn dat dit juist charme en karakter geeft aan de gekleurde kast! Ook kan het zijn dat deze opgeknapte kasten net niet helemaal recht zijn, door slijtage van de poten. Maar dit is gemakkelijk op te lossen met een viltje onder de poot. Hou jij meer van strak en perfect, dan is het aan te raden om te kiezen voor een van de nieuwe kasten. Er valt dus genoeg te kiezen bij kastinkleur! Op hun website kun je al een indruk krijgen van de opties, maar je kunt ook naar hun showroom in Waddinxveen gaan om een nog betere indruk te krijgen van de gekleurde kast die jou aanspreekt!