Een beter imago met een mooi kantoor

Interieur 6

Door kantoor renoveren kun je ook bij de klant een beter imago creëren. Als zij zien dat je veel geeft om je personeel dat voor je werkt dan zullen zij ook eerder iets bij jou aanschaffen. Bedrijven die slecht omgaan met hun personeel of die een verouderd kantoorpand hebben worden gezien als slecht verliezen hierdoor klanten. Deze klanten gaan dan concurrentie om daar met een beter gevoel iets aan te schaffen. Om je klanten binnen te houden en nieuwe aan te trekken kan het verbeteren van je kantoor daar indirect invloed op hebben. Het is iets waar je misschien niet meteen aan zal denken, maar het kan er zeker invloed op hebben.

Meegaan met de concurrentie

Als je ziet dat je concurrentie een hyper modern kantoorpand laat maken dan kan je natuurlijk niet achterblijven. Mensen zullen dan veel minder snel bij jouw bedrijf solliciteren omdat ze weten dat ze in een veel mooiere omgeving kunnen werken. Het is dan extra belangrijk om het kantoor renoveren in gang te zetten. Een bedrijf dat er goed uit ziet voor het personeel zal ook beter er uit zien voor klanten. Om te voorkomen dat personeel massaal ontslag neemt omdat ze een baan vinden waar ze wel met de nieuwste apparatuur kunnen werken moet je dus actie ondernemen en dit ook aan je personeel doorgeven.

Beter imago door duurzaamheid

Een bedrijf dat duurzaam functioneert zal in de maatschappij meer gewaardeerd worden dan bedrijven die onnodig veel uitstoten of verbruiken. Door je kantoor pand duurzamer te maken zul je zien dat er veel enthousiasme komt bij je al bestaande klanten en potentiële klanten zullen het eerder overwegen. Mensen zullen ook met een beter gevoel iets bij je kopen en kunnen zelfs trots zijn op hun zelf, omdat ze zelf ook iets goed doen voor het milieu door bij een duurzaam bedrijf te kopen in plaats van bij een bedrijf dat veel energie verspilt en veel slechte gassen uitstoot.