Een sedumdak op een plat dak

1 groendak

Het aanleggen van een plat sedumdak is vrij eenvoudig, je hoeft namelijk minder moeite te doen op een plat dak doordat je gewoon makkelijk op het dak kunt staan als je het wilt aanleggen of onderhouden. Zeker op garages en schuren is het heel makkelijk om aan te leggen doordat die vaak een plat dak hebben en niet al te hoog zijn. Een sedumdak is dus mogelijk op bijna ieder plat dak maar ook op veel schuine daken. Een sedumdak aanleggen is voor professionals vaak zo gedaan waardoor jij binnen de kortste keren een sedumdak hebt zonder enige moeite te hebben moeten doen.

Makkelijk je sedumdak onderhouden

Door een plat sedumdak in plaats van een schuin sedumdak kun je heel makkelijk onderhoud plegen als dat nodig is. Je hoeft niet op een trap te gaan staan of je ergens aan vast te binden zodat je niet naar beneden kukelt. Op een plat dak kun je gewoon stevig staan en rustig te werk gaan als je onderhoud moet plegen. Zeker bij het verwijderen van onkruid is het wel fijn dat je even op je knieën kunt zitten want het is best een zware klus omdat te doen als je een groot sedumdak hebt. Een plat sedumdak is ideaal voor de mensen die niet al te veel risico willen nemen met onderhoud.

Een hogere huis waarde

Door een sedumdak aan te laten leggen gaat je huis waarden ook een stuk omhoog. Dit komt doordat het functioneert als isolatie en dat is natuurlijk erg gewild in deze tijden van hoge energieprijzen. Een sedumdak maakt je huis een stuk duurzamer waardoor het een betere duurzaamheidslabel krijgt. Dit kan de waarde van je huis tot wel 5% verhogen als je het goed doet of als je het laat aanleggen door een professional. Een sedumdak is dus een investsiering die zichzelf heel snel terug laat verdienen. Het is het dus zeker waard om te overwegen zo’n sedumdak.