Kleine klusjes in en rond het huis? Daarvoor gebruik je een dubbele trap!

Dubbele trap

Of je een woning nu huurt of in bezit hebt, feit is dat je eigenlijk nauwelijks zonder een ladder of een trapje kunt. Hoe kun je immers anders reiken tot aan het plafond of de bovenkant van de muren, wanneer daar iets aan moet gebeuren? Dit nog los van het feit dat er soms reparaties of klusjes nodig of gewenst zijn. Kortom, een voorwerp waarop je veilig kunt staan en werken is een must voor elk huishouden. Een even interessante als efficiënte keuze hierbij is de dubbele trap. Zo’n trap herken je aan het feit dat je hier aan weerszijden traptreden vindt. Je kunt er dus met twee personen tegelijk van gebruikmaken. Dat is handig, want zo kun je elkaar helpen tillen of spullen aangeven.

Dubbele trap

Voordelen trappen ten opzichte van ladders

Zoals we hierboven al hebben laten doorschemeren is het natuurlijk ook een optie een ladder te nemen om mee op hoogte te kunnen werken. Er zijn echter goede redenen om een (dubbele) trap te prefereren boven een ladder:

• Een dubbele trap is altijd vrijstaand te gebruiken; een ladder niet.

• Een trap klap je even snel uit, waarna je ‘m gelijk kunt gebruiken.

• De meeste trappen zijn makkelijker op te bergen dan ladders.

• Er is vermoedelijk geen enkele ladder te vinden waar je zo handig met twee mensen op kunt werken zoals bij een dubbele trap het geval is.

Dubbele trap