Kun je de taxus baccata gebruiken als haagplant?

De taxus baccata, ook wel venijnboom genoemd, is een plant die je steeds vaker tegenkomt in Nederlandse tuinen. En dat is ook niet zo vreemd, deze taxussoort heeft namelijk verschillende voordelen. Sommige mensen zullen deze soort misschien vooral kennen als solitaire plant, waarbij hij in een bepaalde vorm gesnoeid is. Maar de taxus baccata kun je ook uitstekend gebruiken als haagplant, daar is hij echt heel erg geschikt voor! Hieronder zetten we uiteen wat nu juist deze soort zo geschikt maakt om te gebruiken als je hagen aan wilt planten.

Taxus baccata als haagplant

Er zijn verschillende plantensoorten die je kunt gebruiken als je hagen aan wilt gaan planten. Zo kun je kiezen voor haagbeuken of coniferen, maar ook voor laurier of liguster, om maar wat voorbeelden te noemen. Maar de taxus baccata is ook uitstekend geschikt hiervoor en misschien zelfs wel de beste keus, omdat deze:

  • een heel dichte structuur heeft
  • het hele jaar door groen blijft
  • hij in verhouding snel groeit
  • weinig eisen stelt aan de plek waar hij gepoot wordt

Sommige planten die je voor hagen kunt gebruiken, stellen behoorlijk wat eisen aan de omgeving waar ze staan. Ze willen bijvoorbeeld in de zon staan of ze willen een bepaalde grondsoort. Bij de taxus baccata heb je met dit soort zaken niets te maken. Hij kan in de volle zon staan, maar ook in de schaduw of halfschaduw. Ook de grondsoort maakt niet heel veel uit en verzorging heeft deze plantensoort ook bijna niet nodig. Het is al met al dus echt een heel gemakkelijke plant die je overal kunt poten en waar je bijna geen omkijken naar hebt. Zelfs mensen die totaal geen groene vingers hebben kunnen hier mee uit de voeten. Alleen dat is al een goede reden om juist voor de taxus baccata te kiezen!

Altijd kleur

Daar komt bij dat deze taxussoort snel groeit vergeleken met andere haagplanten. Dat betekent dat jouw heg met een taxus baccata sneller de gewenste hoogte heeft bereikt om jou de nodige privacy te geven in jouw tuin. Ook de dichte structuur van de plant draagt daar aan bij, mensen kunnen er niet zomaar doorheen kijken! Zelfs in de winter niet, want het is een plant die wintergroen is en dus geen naalden verliest. Dat betekent meteen ook dat je hiermee veel kleur in je tuin haalt. De meeste planten sterven in de winter af en bomen en struiken laten hun blad vallen. Maar de taxus baccata blijft mooi donkergroen en zorgt zo in de donkere maanden voor kleur in je tuin. Daar komt nog bij dat hij ook nog eens rode besjes als vruchten draagt, waarmee je een fleurig kleuraccent krijgt. Het is dus een sterke plant, die veel privacy geeft en zorgt voor mooie kleuren. Reden genoeg dus om hiervoor te kiezen! Spreekt deze taxussoort jou ook wel aan? Dan moet je absoluut naar taxusbestellen.nl gaan om je planten te kopen. Zij leveren de taxus baccata in verschillende formaten en welke jij ook kiest, de planten komen altijd rechtstreeks van de kwekerij waardoor je zeker bent van een sterke plant!