Waar gebruik je een waterpomp voor?

waterpomp

Veel huizen hebben een huishoudelijk boorgat of een waterput. Het water dat in deze diepten is opgeslagen, moet naar de oppervlakte worden gebracht om hergebruikt te kunnen worden. Door water uit de put te gebruiken, kun je aanzienlijk besparen op je waterverbruik en bovendien is het een ecologische manier door geen drinkwater te verspillen. Fabrikanten in deze sector hebben voor elk gebruik een type waterpomp ontworpen. Raadpleeg onze website om de bijzonderheden van elke categorie te kennen!

waterpomp

Hoe wordt de druk gemeten?

De druk van de pomp wordt gemeten in bar. Deze meeteenheid komt overeen met de druk die wordt uitgeoefend door een waterkolom van 10 meter. Met andere woorden: 10 meter = 1 bar. Het is van belang dat je de geaccepteerde druk van de apparaten kent die aan de pomp moeten worden vastgezet. Hierdoor kan je eventuele teleurstellingen voorkomen. Je hebt namelijk voldoende druk nodig voor een goede werking van douches, sproeiers, kranen etc…

Ontdek onze verschillende soorten waterpompen …

Oppervlaktepomp, dompelpomp of decoratieve handpomp of motorpomp, alle oplossingen zijn er om het water uit de bron naar de plaats te brengen die jij wilt voor een doelgericht gebruik. Of het nu gaat om water voor tuindecoratie of voor een ander doel, je vindt bij ons altijd de elektrische of handmatige pomp die je nodig hebt! Wil je speciale vloeistoffen overbrengen zoals diesel of vetvloeistoffen? Wij bieden de pompoplossing aangepast aan je wensen met onze transferpompen.

waterpomp

Handig zoeken op onze website

Om de navigatie te vergemakkelijken en de talrijke waterpompen die op de markt zijn te classificeren, hebben we onze catalogus van pompen ingedeeld in verschillende categorieën, van elektrische pompen tot handpompen en motorpompen. Zoek gerust op onze site en indien je vragen hebt, staat ons team altijd voor je klaar!