Waarom de maten van je dekbedovertrekken misschien verkeerd zijn

maten van dekbedovertrekken

De slaapkamer is de meest ondergewaardeerde kamer in je huis. We spenderen veel aandacht en tijd in de woonkamer, maar vergeten vaak dat de slaapkamer ook optimaal aan alle gemakken moet voldoen voor een goede nachtrust. De maten van de dekbedovertrekken zijn bijvoorbeeld heel belangrijk, net als de maten van kussenslopen.

maten van dekbedovertrekken

Gezellig en praktisch

We willen allemaal een kamer gezellig maken. Hoe je dat doet, is voor iedereen anders. De ene persoon vindt een koel en strak interieur mooi, de ander is dol op kleur en felle patronen. Maar gezelligheid is niet alles. Een ruimte moet ook praktisch ingericht zijn. Als het gaat om de slaapkamer, dan mag er in vrijwel elk huis wel iets meer aandacht worden besteed aan de lakens.

Ons beddengoed is vaak:

  • te klein voor het bed of de deken
  • juist te groot voor het matras of de deken
  • niet het meest geschikte materiaal voor ons
  • niet vaak genoeg gewassen

Maten dan je dekbedovertrek

maten van dekbedovertrekken

Allereerst zijn er veel mensen die slapen onder een dekbedovertrek die veel groter is dan de deken. Daardoor gaat de deken schuiven in de hoes en kun je vast komen te zitten in de overtollige stof. Dit is misschien wel de klacht met betrekking tot slaap die het meeste over het hoofd wordt gezien maar bij zoveel mensen aan de orde is. Let dus op: zorg dat je altijd dekbedovertrekken koopt in de juiste maat en voor jouw dekbed en natuurlijk je matras!