Wat heb je allemaal nodig om te schilderen?

houten lijst

Schilderen is een creatieve hobby voor elke leeftijd. Kinderen beginnen al met schilderen op school, waarna ze kunnen ontdekken of ze het leuk vinden. Wanneer je vaker schildert ontwikkel je meestal een echte passie voor het schilderen. Het leuke aan schilderen is dat je alles kan schilderen wat je maar wilt. Zo kan je gaan van abstracte schilderwerken tot aan portretten. Voor schilderen heb je eigenlijk maar weinig nodig. De belangrijkste benodigdheden zijn natuurlijk een doek, verf, een kwast en je inspiratie.

Inspiratie

Om te beginnen met schilderen heb je een aantal dingen nodig: verf, kwasten, schildersdoek, paletmes, schildersezel, schilderijlijst, verfpalet en je werkkleding. Voordat je begint met schilderen is het goed om inspiratie op te gaan doen. Een andere manier is om voor het doek te gaan zitten en wachten tot er inspiratie uit jezelf komt. Het kan allebei. Ga je nou voor een doek zitten en schilder je wat er in je opkomt, dan wordt je schilderij meestal uniek en origineel. Een schilderij schilderen kan uren duren. Het is belangrijk dat je dit aan een stuk door doet voor de kleuren die je hebt gemengt. Wanneer je klaar bent met schilderen kun je ervoor kiezen om je schilderij in een schilderijlijst te plaatsen.

Kleuren

Bij verven zijn kleuren van groot belang, om alle kleuren die je maar wilt te kunnen maken heb je deze primaire kleuren nodig: rood, geel en blauw. Naast de primaire kleuren zijn zwart en wit ook erg handig om in huis te hebben. kleuren brengen je schilderij tot leven en geven je schilderij een bepaalde uitstraling. Zo geeft rood een felle en drukke uitstraling en blauw een koele en rustige uitstraling. Voordat je begint moet je eerst je kleuren gaan mengen en daarvoor heb je een verfpalet nodig, hier kan je makkelijk al je kleuren op mengen. Weet je nou niet precies hoe je een bepaalde kleur moet maken, dan kan je dit altijd makkelijk opzoeken op internet.