Industriële plafond- en hanglamp: kies het perfecte model!

De sfeer van een huis wordt natuurlijk gecreëerd door de aankleding, maar ook door de verlichting. Dit laatste punt kan het moeilijk maken om de juiste armatuur te kiezen, gezien de overvloed aan ontwerpen, texturen en materialen. Laten we ons concentreren op twee modellen die vandaag de dag nog steeds populair zijn: de industriële plafond- en hanglampen. Deze opties zijn perfect voor het verlichten van alles, van de eetkamer tot de slaapkamer en de badkamer en zijn ook nog is stoer!

De industriële plafondlamp

Het wordt rechtstreeks aan het plafond bevestigd. Ondanks zijn schijnbare eenvoud kan het worden toegevoegd aan jouw interieurontwerp dankzij het brede scala aan industriële plafondlampen ontwerpen, materialen, enz. Hij neemt weinig ruimte in en zorgt voor een effectieve verlichting, ook in relatief grote ruimtes.

De ophanging

Met één lichtbron bestaat de ophanging uit een kabel die snel aan het plafond kan worden bevestigd en waarvan de hoogte verstelbaar is. Ook hier kun je spelen met kleuren, materialen en dessins.

Hanglamp of plafondlamp: bepaal de ideale helderheid

  • Het hangt allemaal af van het type verlichting dat je nodig hebt, dus er zijn drie categorieën:
  • Werkplekverlichting: precieze en gerichte verlichting die focust op een specifiek gebied.
  • Sfeervolle verlichting: dat zorgt voor sfeer

Accentverlichting: accentueert objecten of elementen met smalle bundels

Industriële Plafondlamp of pendelarmaturen worden meestal gebruikt voor kamer- of algemene verlichting, dat wil zeggen dat de armatuur moet voldoende helderheid bieden zonder verblindend en onaangenaam te zijn. De hoeveelheid licht die een gloeilamp uitstraalt, wordt uitgedrukt in lumen (lm).

Tellen:

  • 100 lm / m² voor de hoofdverlichting in de woonkamer, eetkamer, gang etc.
  • 300 lm / m² voor de hoofdverlichting in de keuken of badkamer

Om de benodigde hoeveelheid lumen voor elke kamer te bepalen, vermenigvuldigt je de lengte van de kamer met de breedte om de oppervlakte in m² en deze vereiste hoeveelheid te krijgen. Voorbeeld voor een woonkamer: 5 m (lengte) X 7 m (breedte) X 100 lm (aantal aanbevolen lumen): 3500 lm.