Wat is een garagebox

garage box

In een land waar de grote steden uitpuilen en waar er bijna geen woningen meer te vinden zijn voor een betaalbare prijs zie je steeds vaker dat mensen op zoek gaan naar een externe plek om hun spullen op te slaan. Tegenwoordig zijn ze daarom niet meer uit het straatbeeld te denken, garageboxen.  

Garagebox, de trend anno 2019

Je vindt ze tegenwoordig overal, garageboxen. Het grote voordeel is dat je spullen die je tijdelijk niet nodig hebt op een beschermde plek kan opslaan. Ook kun je wanneer je ruimte tekort komt je spullen op slaan op een externe opslagplaats. Waar vroeger de welbekende zolder, kelder, schuur of rommelkamer vol stond met spullen die nauwelijks tot nooit aangeraakt werden wordt deze nu vaak op een beschermde plek op een bedrijventerrein opgeslagen. Mensen kiezen er steeds vaker voor kleiner te gaan wonen of een kamer te verhuren en de rommelkamer af te staan of te verhuren. Het grootste voordeel van een garagebox is dat je jouw eigen ruimte anders kan gebruiken. Een ander voordeel is dat je jouw fraaie spullen niet naast die stoffige strip boeken verzameling van Ome Erik hoeft te bewaren. Een nadeel is natuurlijk dat er kosten verbonden zijn aan de externe opslag.

De beste opties en waar deze te vinden

Je hebt natuurlijk de bekende opties als Safe Deposit Nederland, Eurobox Self Storage, de Nederlandse Kluis, Shurgard, Allsafe en Kubox. Al deze garagebox zijn te vinden op industrie terreinen vaak in of net buiten de grote stad. Vooral in de omgeving van Rotterdam, Amsterdam en Den Haag zie je de opslagplaatsen uit de grond schieten als paddestoelen. Ik daag je uit te reageren op dit bericht met jouw favoriete opslag firma. Laat gelijk even weten waarom je zo tevreden bent over deze firma. Wat zijn de grootste voordelen of andersom wat zijn de grote nadelen van concurrerende garagebox bedrijven.